Etli Börülce Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Etli Börülce Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börülce Yemeği

Börülce, fasulyegiller familyasına ait olan ve sağlık açısından oldukça faydalı bir bitki türüdür. İçeriğinde bol miktarda C vitamini, bitkisel protein, potasyum, demir ve manganez mineralleri bulunmaktadır. Ayrıca nişasta ve azot açısından da zengindir. Börülce, akciğer ve göğüs sağlığına faydalı olmanın yanı sıra, yüksek tansiyonu ve kandaki şeker miktarını düşürmeye yardımcı olur. Lif bakımından oldukça zengin olan bu sebze, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kabızlığa iyi gelir. İnsan sağlığı için pek çok faydaları olan börülce yemeğini sizler de sofralarınızda yer vererek sağladığı yararlardan faydalanabilirsiniz.

Etli Börülce Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo taze börülce
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 adet iri boy domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 adet iri boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz

Etli Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?

Etli börülce yemeğimizi hazırlamaya öncelikle börülceleri ayıklayarak başlayalım. Börülce, tıpkı taze fasulye gibi uç kısımları koparıldıktan sonra, kenarlarında kılçık varsa bir bıçak yardımıyla kılçıkları temizlenir. Börülceyi tam ortasından dilerek veya uzunluğuna göre birkaç parça olacak şekilde kırarak hazır hale getirelim. Ayıklanmış börülceleri bol su altında yıkayarak, süzülmesi için bir süzgece alarak bir kenarda bekletelim.

Yemek tenceremizi ocağa alarak içine tereyağını ilave edelim. Yağ eridikten sonra üzerine kuşbaşı eti ekleyerek, etler kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavuralım. Üzerine kabukları soyulup yemeklik doğranmış kuru soğanları ve doğranmış yeşil biberleri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ardından domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayarak soğanların üzerine ilave edelim ve diriliklerini kaybedinceye dek kavuralım. Tencereye domates salçası ve biber salçası ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra, yıkanmış börülceleri de tencereye ekleyelim. Kısık ateşte yarım saat kadar kavurarak börülcelerin iyice sararmasını sağlayalım. Daha sonra kavrulup renk değiştiren börülcelerin üzerini iki parmak aşacak şekilde sıcak su ilave edelim. 35-40 dakika kadar börülceler yumuşayıncaya kadar pişirelim ve tuzunu da ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatarak tencereyi ocaktan alalım. Etli börülce yemeğimizi sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kuray

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi denedikten sonra börülcelerin yeterince yumuşamaması sorunu yaşayan oldu mu? Pşirme süresini artırmak gerekebilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kuray, börülcelerin yeterince yumuşamaması bazen karşılaşılan bir durum olabiliyor. Bu durum, börülcenin tazeliğine ve önceden ne kadar süre suda bekletildiğine bağlı olarak değişebilir. Pşirme süresini artırmak genellikle faydalı olabilir. Ancak buna ek olarak, börülceleri bir gece önceden suya yatırmak ve haşlarken biraz tuz eklemek de işinizi kolaylaştırabilir. Umarım bu ipuçları yardımcı olur! Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Börülce Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri