Etli Börülce Yemeği Börülce, fasulyegiller familyasına ait olan ve sağlık açısından oldukça faydalı bir bitki türüdür. İçeriğinde bol miktarda C vitamini, bitkisel protein, potasyum, demir ve manganez mineralleri bulunmaktadır. Ayrıca nişasta ve azot açısından da zengindir. Börülce, akciğer ve göğüs sağlığına faydalı olmanın yanı sıra, yüksek tansiyonu ve kandaki şeker miktarını düşürmeye yardımcı olur. Lif bakımından oldukça zengin olan bu sebze, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kabızlığa iyi gelir. İnsan sağlığı için pek çok faydaları olan börülce yemeğini sizler de sofralarınızda yer vererek sağladığı yararlardan faydalanabilirsiniz. Etli Börülce Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Etli Börülce Yemeği Nasıl Yapılır? Etli börülce yemeğimizi hazırlamaya öncelikle börülceleri ayıklayarak başlayalım. Börülce, tıpkı taze fasulye gibi uç kısımları koparıldıktan sonra, kenarlarında kılçık varsa bir bıçak yardımıyla kılçıkları temizlenir. Börülceyi tam ortasından dilerek veya uzunluğuna göre birkaç parça olacak şekilde kırarak hazır hale getirelim. Ayıklanmış börülceleri bol su altında yıkayarak, süzülmesi için bir süzgece alarak bir kenarda bekletelim. Yemek tenceremizi ocağa alarak içine tereyağını ilave edelim. Yağ eridikten sonra üzerine kuşbaşı eti ekleyerek, etler kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavuralım. Üzerine kabukları soyulup yemeklik doğranmış kuru soğanları ve doğranmış yeşil biberleri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ardından domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayarak soğanların üzerine ilave edelim ve diriliklerini kaybedinceye dek kavuralım. Tencereye domates salçası ve biber salçası ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra, yıkanmış börülceleri de tencereye ekleyelim. Kısık ateşte yarım saat kadar kavurarak börülcelerin iyice sararmasını sağlayalım. Daha sonra kavrulup renk değiştiren börülcelerin üzerini iki parmak aşacak şekilde sıcak su ilave edelim. 35-40 dakika kadar börülceler yumuşayıncaya kadar pişirelim ve tuzunu da ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatarak tencereyi ocaktan alalım. Etli börülce yemeğimizi sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. |
Kuray
12 Temmuz 2024 CumaBu tarifi denedikten sonra börülcelerin yeterince yumuşamaması sorunu yaşayan oldu mu? Pşirme süresini artırmak gerekebilir mi?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Kuray, börülcelerin yeterince yumuşamaması bazen karşılaşılan bir durum olabiliyor. Bu durum, börülcenin tazeliğine ve önceden ne kadar süre suda bekletildiğine bağlı olarak değişebilir. Pşirme süresini artırmak genellikle faydalı olabilir. Ancak buna ek olarak, börülceleri bir gece önceden suya yatırmak ve haşlarken biraz tuz eklemek de işinizi kolaylaştırabilir. Umarım bu ipuçları yardımcı olur! Afiyet olsun.