Deniz Börülcesi Nedir? Deniz börülcesi, ıspanakgiller (Amaranthaceae) familyasına ait, tuzlu ve alkali topraklarda yetişen bir bitki türüdür. Halk arasında deniz yosunu olarak da bilinse de, aslında denizde değil, deniz kıyılarında ve tuzlu bataklıklarda yetişir. Deniz börülcesi, içerdiği yüksek iyot, kalsiyum, sodyum, magnezyum, fosfor, kükürt, potasyum, demir, bakır ve çinko gibi mineraller sayesinde oldukça besleyici bir bitkidir. Özellikle iyot bakımından zengin olması nedeniyle guatr hastalığına karşı koruyucu özellikler taşır. Deniz börülcesini ayıklamak, doğru adımlar izlendiğinde oldukça basit bir işlemdir. İşte deniz börülcesi ayıklama sürecini adım adım anlatan rehber:
Ekstra Bilgiler Deniz börülcesi, genellikle zeytinyağı ve limon suyu ile marine edilerek tüketilir. Ayrıca salatalarda, mezelerde ve çeşitli deniz ürünleri yemeklerinde kullanılabilir. Sağlık açısından faydalı olan bu bitkiyi düzenli olarak tüketmek, vücudunuzun mineral ihtiyacını karşılamak açısından önemlidir. |