Deniz Börülce Salatası Deniz börülce salatası, pek çok kişinin en sevdiği salata türlerinden biridir. Ancak, birçok kişi deniz börülcesini ayıklamayı bilmediğinden bu salatayı yapmaktan çekinir. Aslında deniz börülcesi adını almasına rağmen denizde yetişmeyen bir bitkidir; daha çok tuzlu bataklıklar ve kayalık bölgelerde yetişir. Tadı hafif tuzlu olduğundan bu isimle anılmaktadır. Deniz börülcesi, özellikle balık yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum sağlar. Demetler halinde satılır ve genellikle iki demet deniz börülcesi bir salata hazırlamak için yeterli olur. Deniz Börülce Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır? Öncelikle bir tencereye su koyarak kaynamaya bırakın. Bu arada deniz börülcesini bol su ile iyice yıkayın. Su kaynadığında deniz börülcesini tencereye ekleyin. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, deniz börülcesini fazla haşlamamaktır. Fazla haşlanırsa deniz börülcesini ayıklamak zorlaşır. Yaklaşık 7-9 dakika kadar haşlamak yeterlidir. Daha sonra hemen sıcak sudan alıp soğuk suya tutun. Bu, deniz börülcesinin yeşil rengini korumasına yardımcı olur. Deniz börülcesini ayıklamak için sapının alt kısmından başlayarak ucuna kadar sıyırın. Bu esnada içindeki sert kısmı çıkacak ve yenebilen kısmı kalacaktır. Tüm deniz börülcelerini bu şekilde ayıklayın. Sosun Hazırlanışı Sos hazırlamak için küçük bir kavanoz kullanmanızı öneririz. Zeytinyağını, limon suyunu, ezilmiş sarımsakları ve tuzu kavanoza koyup iyice çalkalayın. Hazırladığınız sosu deniz börülcesinin üzerine dökerek iyice harmanlayın. Servis tabağına alarak deniz börülce salatasını ikram edebilirsiniz. Alternatif olarak, ayıklanmış deniz börülcesini zeytinyağı ve tuzla karıştırıp üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek de servis edebilirsiniz. Her iki yöntem de oldukça lezzetlidir ve denemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun. |