Zeytinyağlı Börülce Zeytinyağlı börülce, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu yemek, bitkisel protein ve C vitamini açısından zengin olan börülcenin zeytinyağı ile buluşmasıyla hazırlanır. Börülcenin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Örneğin:
Zeytinyağlı börülcenin sırrı, börülcenin zeytinyağını içine çekerek harika bir lezzet oluşturmasıdır. Ayrıca, birkaç damla su eklemek yemeğin daha rahat pişmesini ve damak tadının en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlar. Bu lezzetli tarifi denemenizi tavsiye ederim. Zeytinyağlı Börülce İçin Gerekli Malzemeler
Zeytinyağlı Börülce Nasıl Yapılır? Öncelikle börülceleri ortadan ikiye bölün, ayıklayın ve bir süzgeç içerisinde güzelce yıkayın. Tencerede ince doğradığınız soğanları zeytinyağı ile kavurun. Çekirdekleri alınmış domatesleri bir kabın içerisinde rendeleyin ve ardından rendelenmiş domatesleri kavrulmuş soğana ilave edin. Daha sonra doğradığınız biberi, börülceleri ve tuzu ekleyin. Tencerenin altını kısın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çekince kontrol edin, eğer börülceler pişmemişse 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve o suyu da çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çeken ve pişen börülceler cızır cızır edince ocağı söndürün ve biraz ılık olması için bekletin. Daha sonra servis edin. Afiyet olsun. |