Börülce konservesi, aynı zamanda acebek olarak da bilinen, evde kış için hazırlayabileceğiniz konservelerden biridir. Bu konserve, sadece kış aylarına hazırlık için değil, aynı zamanda evde hızlı bir şekilde yemek hazırlamanız gereken durumlarda da çok işinize yarayacaktır. Misafirlerinize ya da ailenize hızlı bir şekilde yemek hazırlamanız gereken durumlar için konserve hazırlamanızın büyük bir faydasını görebilirsiniz. Börülce Konservesi Malzemeleri
Börülce Konservesi Nasıl Yapılır? İlk olarak börülceleri yıkayıp ayıklıyoruz. Daha sonra bıçak kullanarak çok küçük olmayan parçalar halinde börülceleri kesiyoruz ve tuzlu suyun içerisinde biraz bekleterek süzüyoruz. Börülceler süzülürken bir tencereye zeytinyağını alarak ezilmiş sarımsakları ve doğranmış kırmızı biberi ekliyoruz. Sarımsak ve biberi bir iki dakika soteledikten sonra soyup doğradığımız domatesleri ve börülceleri ekleyerek börülcelerin rengi değişene kadar kavuruyoruz. Börülce konservesi için hazırladığımız kavanozların kapaklarını bir tencere suyun içinde kaynatıyoruz. Bu arada konserve malzememiz kaynarken domatesler suyunu iyice bırakınca ve fokurdayınca kaynar hali ile börülceleri kavanozların içine alıyoruz. Daha sonra hemen kaynamakta olan kapaklardan alarak kavanozların ağzını kapatıyoruz. Kavanozların ağzını kapattıktan sonra kapak kısmı yere gelecek şekilde ters çevirerek soğumaları için bir kenara bırakıyoruz. İyice soğuması için 24 saat bu şekilde bekletiyoruz. Konserveler hazır olduktan sonra saklamak için güneş görmeyen ve serin bir yer belirleyerek konserveleri istediğiniz zaman kullanmak üzere muhafaza ediyoruz. Ekstra İpuçları ve Bilgiler
Afiyet olsun. |
Utku
21 Temmuz 2024 PazarBörülce konservesi yaparken kapakları kaynatmadan kapatmak güvenli mi, yoksa bu işlem zorunlu mu? Ayrıca, 24 saat ters çevirmemiz gerektiğinde kapakların iyice kapandığından nasıl emin olabiliriz?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Utku,
Börülce konservesi yaparken kapakları kaynatmadan kapatmak güvenli değildir. Kapakları kaynatmak, sterilizasyon işleminin bir parçasıdır ve bu adım, konserve içerisindeki yiyeceklerin bozulmasını önlemek için gereklidir. Kapakları kaynatmadan kapatırsanız, yeterince sterilize olmayabilirler ve bu da sağlık açısından tehlikeli olabilir.
Kapakların iyice kapandığından emin olmak için, 24 saat ters çevirdiğinizde kapakların ortasının içe doğru çekildiğini ve vakum oluşturduğunu kontrol edebilirsiniz. Kapak ortası içeri doğru çökükse ve elle bastırdığınızda geri yaylanmıyorsa, kapak doğru şekilde kapanmış demektir. Ayrıca, kapağı kaldırmaya çalıştığınızda direnç göstermesi de doğru kapandığının bir işaretidir.
Sağlıklı ve güvenli konserveler yapman dileğiyle!