Börülce Çorbası Börülce, göbeğinin koyu renkli olması nedeniyle "Karnıkara" olarak da bilinen ve fasulyeye benzer yapıda bir bitkidir. C vitamini ve bitkisel protein bakımından zengin olan börülce, aynı zamanda azot ve nişasta içerir. Börülce taze fasulye şeklinde yemek olarak tüketilebildiği gibi, salata olarak da kullanılabilir. Ancak, bugün sizlerle börülce çorbasının tarifini paylaşacağız. Börülce Çorbası için Malzemeler
Börülce Çorbası Nasıl Yapılır? Börülceyi bol ılık suya koyup, birkaç saat bekletin. Börülce iyice şiştiğinde, bol su ile yıkayıp suyunu süzün ve hazır olarak bekletin. Çorbanın yapılacağı tencereye kıymayı koyun ve sıvı yağ ile kavurun. İnce kıyılmış soğanı, rendelenmiş havucu ve doğranmış mantarı ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Ardından biber ve domates salçasını ekleyin. Suyu ilave edip, kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra börülceleri ekleyin. Börülceler biraz yumuşadıktan sonra arpa şehriyeyi ekleyin. Son olarak maydanozu ve eklemek istediğiniz diğer sebzeleri katın. Tüm malzemeler pişinceye kadar kısık ateşte kaynatın. Bu aşamada tuz ve karabiber ile çorbanın suyunu damak tadınıza göre ayarlayın. Börülce çorbamız kaynadıktan sonra sıcak olarak servis yapılır. Hepinize afiyet olsun. Börülcenin Faydaları Börülce, sadece çorba olarak değil, genel olarak tüketildiğinde de pek çok sağlık faydası sunar. İşte börülcenin bazı faydaları:
Börülce Çorbasını Servis Önerileri Börülce çorbası, genellikle sıcak olarak tüketilir ve yanında farklı garnitürlerle servis edilebilir. İşte börülce çorbasını daha da lezzetlendirebilecek bazı servis önerileri:
Börülce çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarınızı zenginleştirecek. Afiyet olsun! |
Vesile
20 Temmuz 2024 CumartesiBörülce çorbası hazırlarken mantarın tadı çorbaya nasıl bir aroma katıyor? Şart mıdır yoksa yerine başka bir şey kullanabilir miyiz?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Vesile Hanım,
Börülce çorbasına mantar eklemek, çorbaya zengin ve toprak tonlarında bir aroma katıyor. Bu, çorbanın lezzetini daha derin ve kompleks hale getiriyor. Ancak mantar şart değil; yerine farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Örneğin, kereviz sapı veya havuç gibi sebzeler de çorbaya hoş bir tat ve aroma katabilir. Bağlayıcı ve kremamsı bir doku istiyorsanız, bir miktar patates ekleyebilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre istediğiniz malzemeleri deneyerek çorbanızı zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!