Börülce ekşilemesine hangi malzemeler eklenir?
Börülce ekşilemesinin temel yapısını oluşturan klasik malzemelerden, lezzeti zenginleştiren özel katkılara ve yöresel varyasyonlara uzanan geniş bir malzeme yelpazesi bulunuyor. Bu taze ve ferahlatıcı meze, Anadolu mutfağının yaratıcı dokunuşlarıyla farklı bölgelerde çeşitlilik gösterirken, her damak tadına hitap edebilecek esneklikte bir tarif sunuyor.
Börülce Ekşilemesi İçin Klasik Malzemeler
Lezzet Artırıcı İlave Malzemeler
Yöresel Varyasyonlarda Kullanılan Malzemeler
Not: Börülce ekşilemesi yaparken malzemeler çiğ olarak karıştırılır ve zeytinyağı-limon/nar ekşisi sosuyla harmanlanır. İsteğe göre malzeme çeşitliliği artırılabilir veya azaltılabilir. |




























